Tips

Bij het intapen van de enkels komt nog wel het een en ander kijken. Je kan niet zomaar wat tape om je enkel heen plakken. Dit moet namelijk secuur en goed gebeuren, wil je er profijt van hebben. Hieronder volgen enkele tips die je kunt gebruiken, wanneer je zelf enkels in gaat tapen om te voorkomen dat je last gaat krijgen van blessures.

Tips voordat u de enkels in gaat tapen

  1. Zorg ervoor dat de huid van de enkels droog is of ontvet met alcohol (70&).
  2. Bij ernstige verstuiking of verrekking van de enkels eerst een medisch arts raadplegen.
  3. Bij het intapen van de enkels mag de tape nooit rondom worden aangebracht. Er moet altijd een ruimte van ongeveer 1 à 2 centimeter tussen zitten.
  4. Als de tape te strak op de enkels wordt aangebracht, kunnen er problemen met de bloedsomloop ontstaan. Mocht u een verdoofd of tintelend gevoel in de enkels ervaren, verwijder dan onmiddellijk de tape en breng deze de volgende keer minder strak aan.
  5. Als u een gevoelige huid heeft of u brengt regelmatig tape op dezelfde plek aan, dan is het misschien verstandig om eerst een onderlaag aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met Acrylastic®.

Verwijderen van de tape
Wanneer u bijvoorbeeld klaar bent met sporten en de ondersteuning van de tape niet meer nodig hebt, is het verstandig om de tape weer te verwijderen. Dit is het makkelijkst te doen, waarneer de tape nat is, bijvoorbeeld onder de douche. Mochten er nog taperesten achterblijven dan kan deze makkelijk verwijder worden met Leukotape® Remover.

Als je wel al last hebt van een enkelblessure kan het zo zijn dat je enkels pijnlijk en gezwollen zijn. Voordat je dan je enkels in gaat tapen is het verstandig om een middel als Articare® Coldspray te gebruiken. Hierdoor zal de pijn en de zwelling meestal wat afnemen, wat het aanbrengen van de tape ook weer zal vergemakkelijken.

Klik hier om te lezen hoe je je enkels in moet tapen.